Tíz betűt írtam tenyerembe: j ó n a k l e n n i (V. N.)

2013.02.18. 00:47 arany lányom

Jobb a Claydermannál

Címkék: zongora richard clayderman kyle landry

A Ballade Pour Adeline című zongoradarabot 1976-ban komponálta Paul de Senneville és Olivier Toussaint, hogy így tisztelegjenek Toussaint születendő lánya, Adeline előtt. A számot rá egy évre Richard Clayderman kezdte el játszani. A meglehetősen nehéz darab ezután már-már a zongoraművész védjegyévé vált, minden fellépésén, zongoraestjén előadta. A mű annyira népszerű lett, hogy az utolsó zongora és szintetizátor tankönyvekben is megtalálható a kottája. 

Ezért lett nekem is kedves ez a dal. Tíz-tizenkét éves voltam talán, amikor megtanultam lejátszani a darab első felét, a második része akkor még nem ment. Ha van zongoradarab, amit mostanság néhány naponta legalább egyszer meghallgatok, akkor ez az. 

Kyle Landry, a fiatal zongoraművész most viszont egészen új, modernebb köntösbe bújtatta Clayderman darabját. A most megjelent videójában kevésbé puha eséssel, annál inkább dinamikusan és mereven játssza Adeline-t, ami így teljesen másképpen szól, mint Clayderman keze alatt. És hogy a klip végén magával cipeli a Yamaháját, valahol viccet is csinál az egészből.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranylanyom.blog.hu/api/trackback/id/tr205086163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása